注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Tissue纸巾

爱粤语|爱广州|

 
 
 

日志

 
 
关于我

关键词:广州,粤语,陈sir,广州文化,动漫,粤语儿歌,美剧,BB,画画,16中,艺术(?)

网易考拉推荐

[转]萨莉亚(东急店)意大利西餐厅   

2008-05-28 23:55:18|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

萨莉亚(东急店)意大利西餐厅

上星期日中午同肥猪去试左呢间野,总体来讲,好唔错,今时今日咁的价位食到咁的野算几好啦,性价比几高。哈哈~~~~~

介绍下间野先:

店名:萨莉亚(为左方便记,比我叫成“杀你啊”(谐音))

地址:荔湾区下九路90号东急新天地3楼(去到荔湾广场来远望上去就可以见到,好易揾)

营业时间:我记得好似系11:30先开,太早去无得食。

环境:几安静,卫生好,地方唔细

服务:D waiter几有礼貌,服务态度几好,见食完的碟会问你要唔要,自动自觉会执,唔使下下要人叫

点餐和上菜速度:点餐用PDA,上菜速度好快,基本点完几分钟就会陆续上来,食完要自己出去埋单。

出品:几好,好多出品都有浓浓的芝士味,食的唔错,但饮的就一般。

价位:性价比高,平均一个人20-30蚊就可以食饱了。

我地果日去到差唔多1点,好多人,要系出面等位,不过好快,出面有凳坐,而且仲有餐牌比你边等边睇,不过唔使等好耐,好快就有得入去啦,哈哈~~

然后我点左好多野,哈哈~~~

废话少讲,去片:

一上来就送左两杯水,免费的,叫左杯100%鲜橙汁(8蚊),有个叉叉果个系佩斯卡拉风味蒜香蜗牛配面包(15蚊),果碗汤叫花蛤裙菜海鲜汤(8蚊),除左杯野唔好饮之后,其余两个都好好味。

呢个叫米兰风味肉瘤多利亚饭(10蚊),好浓的芝士味,好漏,可能食唔惯D芝士吧。

PIZZA,我的至爱啊, 其实系冲住PIZZA去的,呢个叫海陆双鲜特选PIZZA,好便,24蚊,好似已经系我点的PIZZA当中最贵的一个了,其他的基本都系18蚊左右,好食,又便又好食的PIZZA,当然比唔上PIZZA HUT啦,但咁的价,咁的PIZZA去边揾啊,真系唔差噶,劲赞~~~~  

呢个叫卡普里风味番茄海鲜面(14蚊),唔作评价,因为本人唔多钟意食意粉,无咩感觉~~~

意大利风味芝士鸡扒(15蚊),好味,我只系食左一小块鸡扒,其余肥猪一个人食晒,可恶啊,唔留返D比我~~~  

适合朋友聚餐,情侣约会,绝对值得一试的地方。

  评论这张
 
阅读(219)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017